Família: 17 - Vacances escolars

                       Vacances escolars.

Vacances escolars. Paraules que sovint els pares de família temen pel que els hi ve a sobre. Durant el curs escolar, l'activitat educadora ha estat compartida i en part delegada a l'escola. Ara, els fills estaran a casa gairebé constantment i aquesta perspectiva espanta. Ara, dependrà només dels pares que aquest període que comença resulti útil per a la seva formació. Una cosa molt important s'hauria de tenir present: l'educació dels fills no pot ni ha de tenir vacances.

Tres actituds són molt necessàries per a tots els pares de família. Per a la seva tasca educativa en general i per al tema de les vacances en particular: la il·lusió, la imaginació i el bon humor.

Il·lusió. Il·lusió per trobar a les vacances l'oportunitat d'incidir en la formació dels fills i dur a terme l'apassionant tasca educadora que els ha estat encomanada.

Imaginació. Imaginació per treure-li partit al temps lliure, de manera que resulti profitós i divertit. Per saber trobar sense complicacions innecessàries, amb senzillesa, les oportunitats i plans adequats.

Bon humor. Bon humor per estar presents, per saber ficar-se plenament en aquests plans familiars. Per saber acceptar amb serenitat i alegria les noves situacions que oferirà l'estiu, per saber, si convé, passar alguna nit en una tenda de campanya, menjar entrepans en ple camp o dalt d'una muntanya, passejar en bicicleta amb els més petits,...

Si ens apliquem en això aconseguirem que la família surti reforçada de les vacances i disposada a emprendre el nou curs amb idees clares i rejovenida actitud d'unitat i exigència. Una millora general que es concretarà en guanyar petites batalles en la generositat, en la fermesa, en la comunicació i en tantes altres virtuts humanes sense les quals la família es converteix en un mer grup social.

Vacances avorrides, inútils, buides, no gràcies! Val la pena posar en marxa com més aviat el mecanisme per il·lusionar-se amb totes aquelles coses que durant el curs resulten impossibles de dur a terme. És important potenciar al màxim, a ser possible, aquests dies d'estar junts i pensar que són una oportunitat meravellosa de crear records i vivències. Ah! i passaran volant ...



(En un escrit anterior "Vacances!"De juliol del 2012, es van donar algunes idees sobre el tema. El trobareu a la pestanya "TEMES" en l'apartat "FAMÍLIA". Podeu fer link sobre la paraula "Vacances!")

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Educar: 1- Arrels i ales

Conte de Nadal: Sortir-se'n del guió.

Objectius: 7 - El valor de l'amistat en els fills